Podotherapie Apeldoorn

Soorten klacht: Tenen/Nagel/Huid

Hamertenen en klauwtenen

Algemeen Hamer- en klauwtenen zijn tenen, waarvan de gewrichtjes gebogen zijn. De reden hiervan is meestal een disbalans tussen de buigspieren en strekspieren van de tenen. Dit ontstaat bijv. door verkeerde schoenen, gewrichtsontstekingen, afwijkende voetstand met afwijkend looppatroon, breuk, etc. Er zijn twee typen hamer- en klauwtenen, gebaseerd op de beweging in de gewrichten, te […] Lees verder »

Ingegroeide teennagel

Algemeen Teennagels zijn erg kwetsbaar. Bij een ingegroeide nagel drukt een scherpe nagelpunt in de huid. Doordat de nagel erg hard is, kan de nagelwal fors geïrriteerd of ontstoken raken. Een ingegroeide nagel kan ontstaan wanneer er een afwijkende vorm van de nagel is. Als een nagel boller loopt dan normaal (hyperconvex), ontstaat er meer […] Lees verder »

Scheefstand grote teen ( Hallux abducto valgus)

Algemeen Een hallux abducto valgus is een voetafwijking waarbij de grote teen naar buiten wijst en het eerste middenvoetsbeentje naar binnen. Omdat de grote teen belangrijk is voor de stabiliteit in de afwikkeling, kan een afwijking van de grote teen klachten veroorzaken tijdens de afwikkeling van de voet. Een van de oorzaken voor het ontstaan […] Lees verder »

Kapselontsteking teengewricht (capsulitis)

Algemeen Het kapsel van een teengewricht kan ontsteken door herhaaldelijke overbelasting, welke vaak ontstaat bij een verkeerde afwikkeling van de voet.  Het omliggende weefsel van het gewricht zal tekenen van ontsteking vertonen ( warm, rood en dik). Zo’n ontsteking kan ook ontstaan in combinatie met artritis. Klachten Pijn onder de bal van de voet en in […] Lees verder »

Terug naar klachtenwijzer