Podotherapie Apeldoorn

Soorten klacht: Enkel/Onderbeen

Sinus tarsi syndroom

Algemeen De sinus tarsi is een holte in de voet. De holte bevindt zich schuin aan de buitenkant/bovenkant van de voet, net onder de enkel. Een sinus tarsi syndroom geeft pijn rondom de buitenste enkel. Het ontstaat vaak bij een voettype dat naar binnen gekanteld staat, omdat weefsel dat in de sinus tarsi ligt, gecomprimeerd raakt […] Lees verder »

Tarsaal tunnel syndroom

Algemeen Bij een tarsaal tunnel syndroom is er sprake van pijn rond de binnenste enkel. Op dit punt loopt een ‘tunnel’ waarin diverse pezen, bloedvaten en zenuwen lopen. Door een afwijkende voetstand of hoge belasting kan pijn ontstaan. Dit gebeurt vaak bij voeten die te ver naar binnen zakken, waarbij pezen continu gerekt worden. Door zwelling […] Lees verder »

shin splints / mediaal tibiaal stress syndroom

Algemeen Het mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS) betreft pijn aan het scheenbeen. Oorzaken voor deze klachten zijn mogelijk een herhaalde tractie van spieren en pezen aan het scheenbeen, en een lichte buiging van het scheenbeen tijdens zware belasting. Dit kan ontstaan door een afwijkende voetstand. Het MTSS komt nogal eens voor bij militairen en sporters, […] Lees verder »

Terug naar klachtenwijzer