Podotherapie Apeldoorn

Soorten klacht: Achtervoet

Pijn aan de achillespees (achillodynie)

Algemeen Achillodynie is een pijnlijke ontsteking van de achillespees. De achillespees is een kwetsbare plek. Vooral bij sporters is de kans op achillodynie aanwezig. Met name bij sporters die rennen of springen als trainingsonderdeel hebben, komt deze klacht veel voor. Klachten Achillodynie kan worden opgedeeld in drie stadia Acuut stadium; ontstekingsverschijnselen zoals roodheid, zwelling, pijn en warmte. Kenmerkend […] Lees verder »

Pijnlijke Hielen bij kinderen ( Morbus Sever)

Algemeen In de groeifase moet het hielbeen in verschillende richtingen groeien. Deze groei vindt plaats vanuit een ‘groeischijf’. De groeischijf van het hielbeen bevindt zich aan de achterzijde van het hielbeen. Net erboven hecht de achillespees vast en sommige vezels lopen door tot onder de hak, waar de peesplaat aanhecht. Morbus Sever is de meest voorkomende […] Lees verder »

Peesplaatontsteking/hielspoor (fasciitis plantaris)

Algemeen Een peesplaatontsteking (fasciitis plantaris), in de volksmond vaak een hielspoor genoemd, is een irritatie van de peesplaat onder de voet. Deze peesplaat loopt vanaf het hielbeen naar de voorvoet. Pijn ontstaat vaak op de plek waar de peesplaat aanhecht aan de hiel. Deze aandoening kan bij iedereen voorkomen en ontstaat door overbelasting. Dit kan bijvoorbeeld […] Lees verder »

Terug naar klachtenwijzer