Podotherapie Apeldoorn

Nieuws Podotherapie Hurenkamp

28-09-2021
Praktijkkeurmerk
Met trots kunnen wij melden dat Podotherapie Hurenkamp het Praktijkkeurmerk met een 9,6 (score 96%) heeft gehaald. Van de 6 domeinen die gecheckt worden hebben wij op maar liefst 3 domeinen  100% gescoord.
Het gaat hierbij om de domeinen Hygiëne en infectiepreventie, Patiënten perspectief, Statusvoering.

Wat is het praktijkkeurmerk?
Om het praktijkkeurmerk voor podotherapiepraktijken te krijgen, is onze podotherapiepraktijk gecontroleerd op zes onderdelen. Het Praktijkkeurmerk staat borg voor een adequaat kwaliteitsbeleid van de podotherapiepraktijk waaraan het keurmerk is verleend. Zo weet u zeker dat u terecht komt in een podotherapiepraktijk die bezig is met het verbeteren en borgen van haar kwaliteit.
Afbeelding1

_______________________________________________

27-08-2021

𝐌𝐞𝐭 𝐤𝐧𝐢𝐞𝐤𝐥𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐝𝐨𝐭𝐡𝐞𝐫𝐚𝐩𝐞𝐮𝐭
Jazeker, met knieklachten kunt u terecht bij de podotherapeut. Tijdens het onderzoek kijken wij naar de stand van de voeten, knieën en heupen. Door een afwijkende voetstand kunnen er knieklachten ontstaan. Door middel van een steunzool of taping zouden wij de klachten kunnen verhelpen. Dit geldt ook voor heup of onderrug klachten.
𝙏𝙬𝙞𝙟𝙛𝙚𝙡𝙩 𝙪 𝙤𝙛 𝙪 𝙣𝙖𝙖𝙧 𝙚𝙚𝙣 𝙛𝙮𝙨𝙞𝙤𝙩𝙝𝙚𝙧𝙖𝙥𝙚𝙪𝙩 𝙤𝙛 𝙥𝙤𝙙𝙤𝙩𝙝𝙚𝙧𝙖𝙥𝙚𝙪𝙩 𝙢𝙤𝙚𝙩, dan hebben wij het gezamenlijk spreekuur met de fysiotherapeut van Fysiomare. Er wordt een kort onderzoek gedaan en aan de hand daarvan wordt besproken welke zorgverlener het beste bij u en uw pijnklacht past.
Podotherapie-Hurenkamp6

___________________________________________________________________________________________

07-05-2021

Kinderpodotherapie

Bewegen en ontwikkelen
Kinderen rennen, klimmen, klauteren, spelen en sporten. Ze zijn veel in beweging. Ze ontdekken, leren en groeien. Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Zowel geestelijk als lichamelijk.
Hun voeten en benen veranderen in de loop der jaren van stand. Bij kinderen die net lopen zien we een O-stand van de benen in combinatie met een platvoet. Naarmate ze ouder worden verandert dit geleidelijk in een stand zoals we die bij volwassenen kennen.

Podotherapie-Hurenkamp25

Pubertijd
Ook tijdens de pubertijd heeft het kinderlichaam het niet altijd even makkelijk. Hormonen kunnen invloed hebben op de belastbaarheid van hun lichaam en veroorzaken soms groeispurten. Tijdens de hele groei zijn er groeischijven actief. Dit maakt dat kinderen vaak klachten hebben die bij volwassenen niet voorkomen.
Pijn
Kinderen uiten zich anders dan volwassenen. Je hoort ze niet snel klagen over pijn. Maar ze geven wel aan dat ze niet verder willen lopen of dat je ze op moet tillen.
Tijdens het sporten zullen ze ook niet snel zeggen dat ze pijn hebben. Terwijl ze uiteindelijk wel mank van het sportveld of uit de gymzaal lopen.

Klachten
Klachten die veel voorkomen bij kinderen zijn:

 • Morbus Sever (hielpijn bij kinderen)
 • Plat-/knikvoeten
 • holvoeten
 • O-benen
 • X-benen
 • verzwikte enkel
 • wratten
 • kommateentjes
 • ingegroeide teennagels
 • tenenlopen
 • intoeing (met de voeten naar binnen lopen)
 • instabiel looppatroon

Podotherapie-Hurenkamp24 - kopie 2

Twijfel
Heb jij het gevoel dat je kind vaker struikelt dan andere kinderen? Twijfel je aan het looppatroon of bepaalde pijntjes van je kind? Slijten zijn/haar schoenen abnormaal snel?
Wij krijgen vaak vragen van ouders. En dat is alleen maar goed.
Laat ons bij twijfel altijd even meekijken!

De kinderpodotherapeut
Wij weten dat kinderen het soms spannend vinden om op het spreekuur langs te komen. Daarom doen we er alles aan om te zorgen dat jouw kind zich op zijn/haar gemak voelt. Om te beginnen gaan we op een ongedwongen manier met jouw kind in gesprek. We stellen vragen en laten je kind zoveel mogelijk zelf vertellen. Waar nodig kan jij als ouder natuurlijk altijd aanvullen. Het onderzoek verloopt spelenderwijs. We geven begrijpelijke uitleg en doen oefeningen voor. Samen bekijken we wat er aan de hand is en wat we daaraan kunnen doen.
Onze podotherapeuten weten alles van voetproblemen bij kinderen. Ze hebben veel ervaring en kunnen niet wachten om jouw kind te mogen helpen!

Feestje
Onze wachtkamer is kindvriendelijk ingericht. Met 2 leuke wandspellen, boekjes en speelgoed het onderzoek verloopt spelenderwijs en eindigt met het uitzoeken van een mooie sticker. Zo wordt een bezoekje aan onze podotherapiepraktijk eigenlijk gewoon een feestje!
Podotherapie-Hurenkamp23

______________________________________________________________________________________________________________

02-02-2021

Ons eigen magazine met interessante artikelen. Wilt u deze ontvangen, vult u dan het contactformulier in.

magazine tv

______________________________________________________________________

30-01-2021
revere slippers pilaarProflex-dames-comfortsneake(1)

Deze mooie slippers / sandalen en sneakers zijn vanaf heden bij ons te koop.
Zij hebben allen een uitneembaar voetbed waardoor je podotherapeutische zool er goed in past.

Op werkdagen kun je altijd binnen komen lopen op onze hoofdlocatie aan de Zwolseweg 192.

(mondkapje verplicht)

De gehele collectie kun je bekijken op: https://fijneschoenen.nl/

______________________________________________________

15-12-2020

Het zal niemand zijn ontgaan dat het kabinet nieuwe maatregelen heeft ingevoerd die veel invloed hebben op ons dagelijks leven. Gelukkig kunnen wij de voetzorg blijven bieden die nodig is. De geplande afspraken gaan gewoon door en we staan voor je klaar om nieuwe afspraken te maken. We hopen dat het goed met je gaat en staan voor je klaar!
Hebt je COVID-19 symptomen? Blijf dan thuis!
We helpen je graag, zolang je geen symptomen hebt die passen bij COVID-19 en je gezinsleden geen symptomen hebben. Verzet je afspraak kosteloos bij de volgende symptomen:
– verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen,
   keelpijn
– hoesten
– benauwdheid
– verhoging of koorts
– plotseling verlies van reuk en/ of smaak (zonder neusverstopping)
Heb je één van bovenstaande klachten, blijf dan thuis!
Om je bezoek aan onze praktijk zo verantwoord mogelijk te laten verlopen, hebben wij onze agendaplanning aangepast, wordt er extra schoongemaakt, gebruiken we persoonlijke beschermingsmiddelen volgens de richtlijnen en hebben wij onze wachtruimte anders ingericht.
Help ons mee veilig te werken:
– Draag een mondkapje over mond en neus
– Kom op de afgesproken tijd, niet te vroeg en niet te laat
– Kom zoveel als mogelijk alleen of laat eventuele begeleiders buiten wachten
– Houdt 1,5 meter afstand
– Desinfecteer je handen bij binnenkomst en als je weer naar huis gaat
– Raak zo min mogelijk deurklinken, oppervlaktes en objecten aan
– Je bent heel erg welkom, toch geven we op dit moment geen hand
We hopen je snel in goede gezondheid te zien!
_______________________________________________________________

oktober 2020

Voet- en enkelpoli

Als u ernstige voet- of enkelklachten heeft en twijfelt of u beter naar de podotherapeut of de orthopeed kan gaan, dan kunt u op verwijzing van uw huisarts vanaf 1 april 2019 terecht op de voet- en enkelpoli van het Gelreziekenhuis.

Op deze poli wordt u eerst onderzocht door een podotherapeut van Podotherapie Hurenkamp of Paramedisch Voetencentrum Apeldoorn, waarna de orthopeed in overleg het behandelplan vaststelt. Dit kan resulteren in behandeling door de orthopeed of doorverwijzing naar een podotherapeut of andere discipline. Door de samenwerking van orthopeed en podotherapeut krijgt u in korte tijd precies de juiste zorg en blijft de zorg betaalbaar.

gelre zkh

_______________________________________________________________________________

09-10-2020

Wij dragen een mondkapje voor uw en onze veiligheid, wilt u ook zelf een mondkapje dragen bij het bezoek in onze praktijk?
Alvast bedankt!
mondkapje
_________________________________________________________________________________
13-08-2020
Nieuwe locatie

Na heel veel klussen is het dan eindelijk zover !!
Wij zitten in ons eigen pand aan de Zwolseweg 192, 7315 GP te Apeldoorn
(vanaf heden niet meer aanwezig op de Marconistraat 165)

mjh voor nwe locatie zonder verhuist tekst

___________________________________________________________________________________________________________________

23-06-2020
Charcot-voet

Een Charcot-voet is een ernstige complicatie van de diabetische voet. De oorzaak van het ontstaan van een Charcot-voet is onbekend. Het vermoeden bestaat dat het te maken heeft met verlies van gevoel in de voeten, activiteiten waarbij veel druk op de voeten staat, het dragen van ongeschikt schoeisel en het niet-adequaat reageren op signalen. Aan de hand van de onderstaande casus kunt u lezen hoe een (mogelijke) Charcot-voet zich heeft gepresenteerd bij onze podotherapeut.

Een patiënt met diabetes type 2 stuurt via de e-mail foto’s van zijn voeten. Zijn rechtervoet is ineens gezwollen en rood. Tevens schrijft de patiënt dat hij pijn ervaart rondom de middenvoet. Deze patiënt is bekend met neuropathie (verlies van gevoel) en is bekend bij de vaatchirurg in verband met eerdere wonden aan de voeten.

Bij het zien van de foto’s gaan direct bij mij alarmbellen rinkelen. Bij een diabetische voet die plotseling rood en gezwollen wordt denk ik direct aan de mogelijkheid van een Charcot voet. Ik heb contact opgenomen met de patiënt en gevraagd om de voet zo min mogelijk te belasten en de huisarts te bellen voor een afspraak. Indien er sprake is van een Charcot-voet is de kans groot dat de middenvoetsbeentjes spontaan breken, hierdoor kan er blijvende standsverandering optreden.

Ondertussen had ik ook de huisarts alvast gebeld voor overleg en mijn bevindingen besproken. De huisarts neemt mijn bevindingen mee in zijn onderzoek. Een Charcot-voet is heel moeilijk te diagnosticeren en dit gebeurd vaak door het uitsluiten van andere aandoeningen. Deze voet is bij de huisarts ook behandeld als een Charcot-voet en de patiënt is dezelfde dag nog doorgestuurd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Het gevaar met een Charcot-voet is dat patiënten te lang doorlopen en de voet teveel gaan belasten, waardoor de middenvoetsbeentjes kunnen breken. Hierdoor ontstaat er een verzakking van het voetgewelf wat voor een andere voetvorm zorgt. Een andere voetvorm, zorgt ook voor drukplekken wat een vergrote kans op wonden geeft. Een veel gebruikte therapie is het aanmeten van een Total Contact Case (TCC). Dit is aansluitend gips, vaak tot het onderbeen. Dit zorgt ervoor dat de voet niet belast kan worden en de huidige voetvorm zo veel mogelijk in stand gehouden wordt. Het proces van het dragen van gips kan soms wel een jaar duren. Een zeer intensief traject. Indien de Charcot-voet rustig is, dit beoordelen de artsen met röntgenfoto’s, dan worden er vaak orthopedische schoenen aangemeten. Soms is dit noodzakelijk als er al een verandering in de voetvorm is opgetreden.

Wat heel belangrijk is als patiënt met diabetes type 2 om de voeten dagelijks te inspecteren en bij plotselinge roodheid, warmte of zwelling contact op te nemen met de huisarts of podotherapeut. Daarnaast is het van belang om de voet dan zo min mogelijk te belasten!
charcot voet 5 charcot voet 4

______________________________________________________________________

28-05-2020

Scheenbeenklachten

Een vervelende klacht tijdens het sporten zijn scheenbeenklachten. Het is aanwezig na het sporten en in een verder stadium geeft het direct na aanvang van het sporten ook pijn. Ook is de pijn in een verder stadium meerdere dagen aanwezig. Het is een stekende en zeurende pijn aan de voorzijde van het scheenbeen. Het kan aan één been ontstaan, maar zeker ook bij beide benen. Het ontstaat doordat de spieren en pezen die aanhechten aan het scheenbeen overmatige trekkrachten geven aan het scheenbeen. Het is een overbelasting klacht.

Hieronder een voorbeeld hoe deze klachten kunnen verlopen.

Vrouw (22 jaar) is weer begonnen met handballen na een pauze van 5 jaar. Ze is in het zomer seizoen begonnen met buiten trainen (3 keer per week). De schoenen die ze draagt zijn eigenlijk schoenen voor de zaal en zijn al een aantal jaar oud. Na de eerste training voelt ze haar scheenbenen, maar de pijn neemt snel af. Na een aantal weken trainen, blijft de pijn steeds langer aanwezig en voelt ze de pijn in haar schenen al bij een stukje wandelen.

Deze mevrouw is bij ons gekomen en tijdens het onderzoek hebben wij gezien dat haar voeten erg naar binnen zakken (overproneren) met name bij het lopen en hardlopen. Hierdoor worden de spieren en pezen die van het scheenbeen naar de voet lopen op een overmatig hoge spanning gezet. Daarnaast zijn deze klachten mogelijk ontstaan doordat er niet is opgebouwd, maar direct is begonnen met intensief trainen. Daarnaast geven sportschoenen voor de zaal te weinig demping voor het harde asfalt waar ze buiten op traint. De demping uit de sportschoen wordt ook minder naarmate de schoenen ouder worden.

Het advies wat wij haar hebben gegeven is om nieuwe sportschoenen aan te schaffen met voldoende demping voor het trainen op asfalt. Daarnaast zijn er podotherapeutische zolen aangemeten om de trekkrachten van de spieren en pezen op het scheenbeen te minderen. Bij de controle waren de klachten al sterk verminderd en mevrouw is nu langzaam bezig met het rustig opbouwen van de handbaltrainingen.

Wat naast schoenadvies en podotherapeutische zolen zou kunnen helpen zijn compressie-kousen voor het sporten. Tevens zou een fysiotherapeut specifieke rekoefeningen en spierversterkende oefeningen kunnen adviseren.

Het aller belangrijkste is: een goede voorbereiding en het langzaam opbouwen van het sporten!
scheenbeenklachten site

______________________________________________________________________________
07-05-2020

Kinderschoenen

Het soort schoeisel voor kinderen in afhankelijk van de leeftijdsfase waarin uw kind zich bevindt.

Kinderen van 0-2 jaar
Na de geboorte zijn nog niet alle botstructuren aanwezig en werken de voet- en beenspieren ook nog niet optimaal. Doordat baby’s trappelen met de voeten en benen trainen zij de spieren. In deze fase is het belangrijk dat de voeten niet worden belemmerd in bewegingen in te strakke of te kleine sokken / pantoffels en/of schoenen. Rond de 10-18 maanden zal een kind zijn eerste stappen zetten. Wanneer een kind zelfstandig 2-3 weken loopt is het tijd voor het aanschaffen van schoenen.

Kinderen van 2-6 jaar
In deze fase zal de beenstand van een O-stand naar een X-stand gaan, kinderen hebben in deze fase ook vaak platvoeten. Dit is erg normaal. Tussen de 6-8 jaar zal de X-stand vanzelf herstellen, dan zullen de voeten ook rechter gaan staan. In de eerste twee tot drie jaar dat uw kind loopt kunnen de voeten twee tot drie maten per jaar groeien. In deze periode is het aan te raden om iedere drie maanden de voetlengte van uw kind te laten controleren. Dit om zeker te weten dat uw kind de juiste schoenmaat draagt. Na deze eerste twee tot drie jaar zullen de voeten ongeveer één tot twee maten per jaar groeien. In deze periode is het aan te raden om ieder half jaar de voetlengte te laten controleren.

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een kinderschoen:

 • Juiste pasvorm (lengte en breedte).
 • Stevige hielomsluiting.
 • Goede en stevige sluiting over de wreef van de voet (veters of klittenband).
 • Buigpunt van de schoen onder de bal van de voet.
 • Liefst geen hak, anders een lage brede hak.

Wanneer uw kind pijnklachten aangeeft na of tijdens belasting en/of geen zin meer heeft in lopen en rennen of vaak door de enkels gaat, is het verstandig om een afspraak te maken met de podotherapeut. Groeipijn ter hoogte van de hiel en de knie zijn veel voorkomende problemen bij actieve kinderen. De podotherapeut zal een onderzoek doen naar de stand van de voeten en benen. Daarnaast wordt er gekeken naar de voetlengte en zal er gericht schoenadvies gegeven worden. Soms is het noodzakelijk dat er een op maat gemaakte correctie zool wordt vervaardigd.
kinderschoen 2
Informatie is samengevat uit de nvvp folder kindervoeten.
________________________________________________________________________

Een wat onbekende therapie bij de podotherapeut is het vervaardigen van een nagelbeugel, maar wat is een nagelbeugel en wat is de functie?
Een nagelbeugel is een hulpmiddel om de nagelgroei te corrigeren en te begeleiden. Dit wordt toegepast bij nagels die ingroeien of de neiging tot ingroeien hebben. De functie van een nagelbeugel is om de druk in de nagelwallen van de nagel te verminderen en zodoende de pijnklachten weg te nemen. Een nagelbeugel is op maat gemaakt, want iedere nagel heeft een andere vorm. Wij kunnen dus geen ‘standaard’ nagelbeugels in voren maken.

Allereerst zal de podotherapeut bekijken wat de oorzaak is van de pijnlijke teennagel en hoe deze het best behandeld kan worden. Wanneer er een nagelbeugel gemaakt wordt, dan wordt eerst de nagel voorbereid door middel van het verwijderen van bijv. overtollig eelt. Het materiaal wat wordt gebruikt is remanitdraad. Dit wordt ook gebruikt in de tandtechniek. Het vervaardigen van een nagelbeugel gaat dat op de volgende manier:

Allereerst wordt er een ‘haakje’ gebogen, dit zal om de buitenste randen van de nagel komen en hiermee heeft de beugel houvast. Daarna wordt de ‘arm’ gebogen en deze loopt mee met de bolling van de nagel. Vervolgens wordt er een ‘omega’ gevormd op het hoogste punt van de nagel. De omega zorgt voor drukverdeling. Aan de andere kant van de omega wordt de andere arm gebogen en het haakje wordt gebogen. Het kan zijn dat de nagelbeugel niet symmetrisch is, als bijvoorbeeld het hoogste punt van de nagel niet in het midden ligt. Na het maken van de nagelbeugel wordt deze direct geplaatst. Er komt na het plaatsen een druk op de nagel, omdat de nagelbeugel de nagelvorm corrigeert. Dit kan de eerste twee tot drie dagen gevoelig zijn. Een nagelbeugel kan tussen de 6-10 weken op de nagel blijven zitten, afhankelijk van hoe snel de nagelgroei is. De nagel is na ongeveer drie tot vier keer herplaatsen voldoende gecorrigeerd.

NAB website foto 1 NAB website foto 2 NAB website foto 3 NAB website foto 4
_______________________________________________________________________________

 

Marie Jose schreef een column over haar ervaringen tijdens de Coronacrisis.

Een lege agenda. De werkpolo’s blijven in de kast liggen. Bijna zeven jaar ben ik nu
ondernemer. Maar dit scenario had ik me nooit, maar dan ook echt nooit
kunnen bedenken…
De afgelopen week is er eentje die ik niet snel zal vergeten.
Ik heb beslissingen moeten nemen die ik helemaal niet wíl nemen.
Wat een rollercoaster. Ik wil mijn ervaringen graag met jullie delen.

Lees verder Bizarre tijden bij Podotherapie Hurenkamp

________________________________________________________________________

Nieuwe buitenlocatie!
GZC Beekpark
Vosselmanstraat 4-b te Apeldoorn

In dit gezondheidscentrum zijn 3 huisartsenpraktijken gevestigd.
Zo kunnen we nog kortere lijnen hebben voor evt. overleg.
U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak op 055-8200209

beekpark collage
_______________________________________
Het team van Podotherapie Hurenkamp wenst u
fijne feestdagen

      en een
gezond 2020!

kerstkaart klaar

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________

Nieuwe locatie !
Vanaf heden zitten wij bij Pruis orthopedische schoentechniek aan de Kayersdijk 17 te Apeldoorn.
U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak op 055-8200209

pruis

_______________________________________________________________

Het team van Podotherapie Hurenkamp

20190930_171104

___________________________________________________________

Vanaf 16 september 2019 is Anouk ons team komen versterken.
Zij is 3 jaar geleden afgestudeerd als podotherapeut aan hogeschool Saxion te Enschede en vorig jaar heeft zij het diploma van MSU echografist behaald, (d.m.v. een echo kunnen we in de voet/enkel kijken en zo nog gerichter behandelen en/of doorverwijzen).
Anouk is verder een all-round podotherapeut en behandelt alle klachten die met voeten en/of houding te maken hebben.

anouk echo

_______________________________________________________________________________________________
Twijfelt u wel eens of u bij de podotherapeut of bij de fysiotherapeut moet zijn?
Dan is dit gratis gezamenlijke spreekuur misschien iets voor u!
Marie Jose (podotherapeut) en Sander (fysiotherapeut) kijken geheel vrijblijvend naar uw klachten en geven u een eerlijk advies welke therapie het beste bij u past.

U kunt ons bellen voor het inplannen van een afspraak voor dit spreekuur op: 055-8200209
foto combi spr u 3jpg

_______________________________________________________________________________________________

Prachtig cijfer behaald voor het patiënttevredenheidsonderzoek!
Patiënten bedankt voor het invullen.

pto 2e x

_______________________________________________________________________________________________

Gezamenlijk kinderspreekuur

kinderspreekuur
Samen weten we meer!

Wanneer naar dit gezamenlijke kinderspreekuur?
– twijfelt u over het looppatroon van uw kind
– struikelt uw kind vaak
– loopt uw kind veel op de tenen
Een gratis en eerlijk advies, elke 2e woensdagmiddag van de maand is dit mogelijk met Podotherapie Hurenkamp en fysiotherapie Noordhuis.
Aanmelden kan eenvoudig door
Logo-telefoon  055-7851483
whatsapp 06-22329737
email logo receptie@fysiotherapie-noordhuis.nl

________________________________________________________________________________________________

Vrijblijvend en gezamenlijk (inloop)spreekuur fysiotherapie en podotherapie.

flyer combi inloopspreekuur fysiomar

_______________________________________________________________________

De zomer komt eraan !
U kunt er bij ons voor kiezen om uw op maat gemaakte zolen te verwerken in een moderne slipper of sandaal.
Zo kunt u ook bij mooi weer klachtenvrij lopen op hetzelfde voetbed als uw Podotherapeutische zolen.

Door op onderstaande link te klikken, kunt u de diverse modellen zien
https://www.fitsfootwear.nl/

slipper 3              foto tj
                                  slipper 1

—————————————————————————————————————-

Opening nieuwe locatie “Huisartsenpraktijk van den Berg”

Wij zijn blij verheugd jullie te kunnen mededelen dat we vanaf 26 september ook spreekuur draaien bij “Huisartsenpraktijk van den Berg” Amphion 34. Zo kunnen we de zorg dichterbij de mensen brengen en samenwerking met huisartsenpraktijk van den Berg optimaliseren. Wij zijn iedere woensdagochtend aanwezig bij huisartsenpraktijk van den Berg.

amphion

Huisarts praktijk van den Berg

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Veel industriële productgroepen mogen uitsluitend worden verhandeld in de Europese Economische Ruimte (EER) als ze een CE-markering hebben. CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu’.

De CE-markering komt te vervallen wanneer veranderingen aan de schoen worden toegepast, ook een podotherapeutische zool wordt als een verandering gezien. In het ernstige geval van een ongeval op het werk met letsel aan de voet tot gevolg (ondanks het dragen van veiligheidsschoeisel) is dit officieel niet verzekerd.

Binnen de podotherapie zijn hier verschillende oplossingen voor gevonden. Zo werken wij in de praktijk met Emma veiligheidsschoenen. Onze patiënten kunnen podotherapeutische zolen dragen, welke voldoen aan de gestelde eisen, zodat de CE-markering niet komt te vervallen.

EMMA SCHOEN

—————————————————————————————————————————————————————

Sinds januari 2018 is Carla ons team komen versterken. Zij is een ervaren assistente podotherapie en is te vinden aan de balie van Fysiomare en Podotherapie Hurenkamp.
Bij Carla kunnen patiënten terecht voor vragen en het maken van afspraken. Wanneer Carla de telefoon niet kan beantwoorden, is er mogelijkheid voor het inspreken van onze voicemail. Er wordt altijd zo snel mogelijk terug gebeld.

carla

——————————————————————————————————————————————————————-

Fysiotherapie Noordhuis en Podotherapie Hurenkamp starten samen met een spreekuur voor uw kind.

 • Veel struikelen
 • Tenen lopen
 • Vermoeide benen
 • Groeipijn

Herkent u deze klachten bij uw kind?
Bezoek dan ons expert-spreekuur waar  de kinderfysiotherapeut en de podotherapeut samen naar uw kind kijken.
De werkzaamheden van de fysiotherapeut en de podotherapeut liggen dicht bij elkaar en door samen te kijken naar uw kind, kunnen in één korte sessie veel vragen beantwoord worden en worden onzekerheden weggenomen.

KINDERFYSIOTHERAPEUT

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen van bewegingsvaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak: als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten.

De behandeling bestaat vooral uit bewegingstherapie. Hierbij leren kinderen hun motorische vaardigheden (bewegingsvaardigheden) verbeteren en ontwikkelen.

PODOTHERAPEUT

De podotherapeut is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van kinderen met klachten door verkeerde stand van de voet of een afwijkend looppatroon. Klachten kunnen voorkomen aan rug, heupen, knieën enkels of voeten. Deze laatste moeten goed functioneren voor een optimale houding.

Voeten zijn de  basis van ons lichaam. En daarom zijn ze zo belangrijk voor een goede houding en goede manier van bewegen. Door het aanmeten van zooltjes helpt de podotherapeut de voeten naar een optimale stand waarmee klachten in de rest van het lichaam verminderen of verdwijnen.

Podotherapie Hurenkamp en Fysiotherapie Noordhuis hebben elkaar gevonden als het gaat om het behandelen en begeleiden van kinderen. Samen weten we meer, is het motto op basis waarop we zijn gestart met een maandelijks kinderspreekuur.

HET KINDERSPREEKUUR
Iedere eerste woensdag van de maand houden Tessa van Fysiotherapie Noordhuis en Jill van Podotherapie Hurenkamp een gezamenlijk kinderspreekuur:
Tijdstip: Van 15.00 tot 16.00 Locatie: Fysiotherapie Noordhuis, Beatrijsgaarde 1 te Apeldoorn
Een consult duurt 10 minuten en wordt door ons als gratis service aangeboden. U gaat naar huis met een professioneel en eerlijk advies.

Aanmelding gaat via Fysiotherapie Noordhuis:

 • Bellen op 055-7851483
 • Whats app op 06-22329737. Vermeld u hierbij uw naam en de geboortedatum van uw kind. Tijdens receptie-uren wordt u terug ge-appt of gebeld.
 • Mailen naar receptie@fysiotherapie-noordhuis.nl

——————————————————————————————————————————————————————–

Podotherapeut Jill aan het woord op de informatie avond diabetische voet,
over de veranderingen in de nieuwe richtlijn diabetische voet. Deze avond staat in het teken
van het optimaliseren van de samenwerking tussen o.a. pedicures, podotherapeuten en de poh,
omtrent de voetzorg voor diabetes patiënten.  
                                                                                                                        

foto van Podotherapie Hurenkamp - www.podotherapiehurenkamp.nl.

 

———————————————————————————————————————————————————————

 

Podotherapie Hurenkamp heeft het praktijk keurmerk gehaald.certificaat