Podotherapie Apeldoorn

Nieuws

‘Veel industriële productgroepen mogen uitsluitend worden verhandeld in de Europese Economische Ruimte (EER) als ze een CE-markering hebben. CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu’.

De CE-markering komt te vervallen wanneer veranderingen aan de schoen worden toegepast, ook een podotherapeutische zool wordt als een verandering gezien. In het ernstige geval van een ongeval op het werk met letsel aan de voet tot gevolg (ondanks het dragen van veiligheidsschoeisel) is dit officieel niet verzekerd.

Binnen de podotherapie zijn hier verschillende oplossingen voor gevonden. Zo werken wij in de praktijk met Emma veiligheidsschoenen. Onze patiënten kunnen podotherapeutische zolen dragen, welke voldoen aan de gestelde eisen, zodat de CE-markering niet komt te vervallen.

EMMA SCHOEN

—————————————————————————————————————————————————————

Sinds januari 2018 is Carla ons team komen versterken. Zij is een ervaren assistente podotherapie en is te vinden aan de balie van Fysiomare en Podotherapie Hurenkamp.
Bij Carla kunnen patiënten terecht voor vragen en het maken van afspraken. Wanneer Carla de telefoon niet kan beantwoorden, is er mogelijkheid voor het inspreken van onze voicemail. Er wordt altijd zo snel mogelijk terug gebeld.

carla

——————————————————————————————————————————————————————-

Fysiotherapie Noordhuis en Podotherapie Hurenkamp starten samen met een spreekuur voor uw kind.

  • Veel struikelen
  • Tenen lopen
  • Vermoeide benen
  • Groeipijn

Herkent u deze klachten bij uw kind?
Bezoek dan ons expert-spreekuur waar  de kinderfysiotherapeut en de podotherapeut samen naar uw kind kijken.
De werkzaamheden van de fysiotherapeut en de podotherapeut liggen dicht bij elkaar en door samen te kijken naar uw kind, kunnen in één korte sessie veel vragen beantwoord worden en worden onzekerheden weggenomen.

KINDERFYSIOTHERAPEUT

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen van bewegingsvaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak: als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten.

De behandeling bestaat vooral uit bewegingstherapie. Hierbij leren kinderen hun motorische vaardigheden (bewegingsvaardigheden) verbeteren en ontwikkelen.

PODOTHERAPEUT

De podotherapeut is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van kinderen met klachten door verkeerde stand van de voet of een afwijkend looppatroon. Klachten kunnen voorkomen aan rug, heupen, knieën enkels of voeten. Deze laatste moeten goed functioneren voor een optimale houding.

Voeten zijn de  basis van ons lichaam. En daarom zijn ze zo belangrijk voor een goede houding en goede manier van bewegen. Door het aanmeten van zooltjes helpt de podotherapeut de voeten naar een optimale stand waarmee klachten in de rest van het lichaam verminderen of verdwijnen.

Podotherapie Hurenkamp en Fysiotherapie Noordhuis hebben elkaar gevonden als het gaat om het behandelen en begeleiden van kinderen. Samen weten we meer, is het motto op basis waarop we zijn gestart met een maandelijks kinderspreekuur.

HET KINDERSPREEKUUR
Iedere eerste woensdag van de maand houden Tessa van Fysiotherapie Noordhuis en Jill van Podotherapie Hurenkamp een gezamenlijk kinderspreekuur:
Tijdstip: Van 15.00 tot 16.00 Locatie: Fysiotherapie Noordhuis, Beatrijsgaarde 1 te Apeldoorn
Een consult duurt 10 minuten en wordt door ons als gratis service aangeboden. U gaat naar huis met een professioneel en eerlijk advies.

Aanmelding gaat via Fysiotherapie Noordhuis:

  • Bellen op 055-7851483
  • Whats app op 06-22329737. Vermeld u hierbij uw naam en de geboortedatum van uw kind. Tijdens receptie-uren wordt u terug ge-appt of gebeld.
  • Mailen naar receptie@fysiotherapie-noordhuis.nl

——————————————————————————————————————————————————————–

Podotherapeut Jill aan het woord op de informatie avond diabetische voet,
over de veranderingen in de nieuwe richtlijn diabetische voet. Deze avond staat in het teken
van het optimaliseren van de samenwerking tussen o.a. pedicures, podotherapeuten en de poh,
omtrent de voetzorg voor diabetes patiënten.  
                                                                                                                        

foto van Podotherapie Hurenkamp - www.podotherapiehurenkamp.nl.

 

———————————————————————————————————————————————————————

 

Podotherapie Hurenkamp heeft het praktijk keurmerk gehaald.certificaat