Podotherapie Apeldoorn

Soorten klacht: Enkel/Onderbeen

Sinus tarsi syndroom

Algemeen: De sinus tarsi is een holte in de voet, de holte bevindt zich schuin aan de buitenkant/bovenkant van de voet. Een sinus tarsi syndroom geeft pijn rondom de buitenste enkel. Het sinus tarsi syndroom ontstaat vaak bij een voettype dat naar binnen gekanteld staat, omdat weefsel dat in de sinus tarsi ligt gecomprimeerd raakt […] Lees verder »

Tarsaal tunnel syndroom

Tarsaal tunnel syndroom Algemeen: Bij een tarsaal tunnel syndroom is er sprake van pijn rond de binnenste enkel. Op dit punt loopt een ‘tunnel’ waarin diverse pezen, bloedvaten en zenuwen lopen. Door een afwijkende voetstand of hoge belasting kan overbelasting ontstaan. Door zwelling van de structuren die in de tunnel open, ontstaat compressie, waardoor pijn […] Lees verder »

Scheenbeenvliesontsteking (shin splints / mediaal tibiaal stress syndroom)

Algemeen: Het mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS) betreft pijn aan het scheenbeen, door herhaalde tractie van spieren die aanhechten aan het been. Dit kan ontstaan door een afwijkende voetstand, waardoor een hoge tractie op de spieren ontstaat tijdens het lopen. Het MTSS komt nogal eens voor bij sporters, zoals hardlopers en sporten met een hoge […] Lees verder »

Terug naar klachtenwijzer