Podotherapie Apeldoorn

Soorten klacht: Achtervoet

Pijn aan de achillespees (achillodynie)

Algemeen Achillodynie is een pijnlijke ontsteking van de achillespees. De achillespees is een kwetsbare plek. Vooral bij sporters is de kans op achillodynie aanwezig. Met name bij hardlopers of sporters die lopen of springen als trainingsonderdeel hebben komt deze klacht veel voor. Klachten Achillodynie kan worden opgedeeld in drie stadia Acuut stadium; ontstekingsverschijnselen zoals roodheid, […] Lees verder »

Pijnlijke Hielen bij kinderen ( Morbus Sever)

Algemeen In de groeifase moet het hielbeen in verschillende richtingen groeien. De groeischijf van het hielbeen bevindt zich aan de achterzijde van het hielbot. Net erboven hecht de achillespees vast en sommige vezels lijken door te lopen tot onder de hak. De buitenste schil van het hielbeen (calcaneus) heet apophyse, zodat een ontstekingsreactie hiervan apophysitis […] Lees verder »

Peesplaatontsteking/hielspoor (fasciitis plantaris)

Algemeen Een peesplaatontsteking (fasciitis plantaris), in de volksmond vaak een hielspoor genoemd, is een irritatie van de peesplaat onder de voet. Deze aandoening komt vooral voor bij hardlopers, bij mensen met werk en/of hobby’s waarbij veel wordt gestaan en gelopen, bij mensen met overgewicht en bij zwangere vrouwen. Een peesplaatontsteking start met een overbelasting, welke […] Lees verder »

Terug naar klachtenwijzer